Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Plasmolen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Plasmolen? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Plasmolen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-plasmolen-6586

Vloerverwarming laten leggen in Plasmolen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de badkamer, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, PVC, vinyl, tegels, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Plasmolen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Mook en Middelaar en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming experts nabij Plasmolen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je praktische informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Plasmolen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Plasmolen

De elektrische variant werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Plasmolen

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Plasmolen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Plasmolen schommelen tussen de €950,00 – €2300,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Plasmolen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€770 – €780
20 – 25 m2€850 – €1200€975 – €1650
40 m2€2200 – €2850€2575 – €3300
65 m2€3775 – €4475€4100 – €4750
90 m2 +€5200 – €5650€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse constructies geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Plasmolen? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Molenhoek, Middelaar en Malden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Mook en Middelaar is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.mookenmiddelaar.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Plasmolen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.200 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Plasmolen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6586.

Plaats een reactie