Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gilze vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Gilze? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gilze!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-gilze-5126

Vloerverwarming laten leggen in Gilze

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In die situatie heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, vinyl, parket, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Gilze eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Gilze en Rijen en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming experts nabij Gilze

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna vind je details over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gilze.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Gilze

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gilze

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gilze.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gilze liggen op gemiddeld €1000,00 – €1950,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gilze (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €785
20 m2€925 – €1275€1150 – €1625
40 – 50 m2€2350 – €2900€2675 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4450€4000 – €4700
80 m2 +€5100 – €5700€5700 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gilze? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Molenschot, Riel en Rijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Gilze en Rijen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gilzerijen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gilze?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gilze, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5126.

Plaats een reactie