Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middelaar vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Middelaar? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Middelaar!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-middelaar-6587

Vloerverwarming laten leggen in Middelaar

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, tapijt, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Middelaar zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Mook en Middelaar en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Middelaar

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Middelaar.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Middelaar

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Middelaar

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Middelaar.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Middelaar liggen rond de €1300,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middelaar (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €795
20 m2€825 – €1225€1125 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2900€2550 – €3400
70 m2€3800 – €4425€4100 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5800€5500 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna tref je een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middelaar? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Mook, Ottersum en Molenhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Mook en Middelaar ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.mookenmiddelaar.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Middelaar?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gewenste model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middelaar, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6587.

Plaats een reactie