Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijeveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nijeveen? Het is een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijeveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nijeveen-7948

Vloerverwarming laten leggen in Nijeveen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, keuken, toilet. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nijeveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Meppel en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming specialisten regio Nijeveen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we praktische informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nijeveen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nijeveen

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Nijeveen

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nijeveen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijeveen kost globaal gezien tussen de €975,00 – €1900,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal aspecten. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijeveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€770 – €810
20 m2€800 – €1300€1075 – €1650
50 m2€2325 – €2850€2550 – €3375
65 m2€3825 – €4375€4100 – €4725
90 m2 +€5100 – €5675€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijeveen? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuw-Balinge, Rogat en Tiendeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Meppel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.meppel.nl). Voor verduurzaming producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nijeveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 m2 tot wel €6.100 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijeveen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7948.

Plaats een reactie