Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Balinge vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Nieuw-Balinge? Dit is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Balinge!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-nieuw-balinge-7938

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Balinge

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende producten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, parket, laminaat, linoleum, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuw-Balinge op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Midden-Drenthe en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Nieuw-Balinge

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je meer over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Balinge.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Warmup, WTH, Technea, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Nieuw-Balinge

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Nieuw-Balinge

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Balinge.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een goedkope manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Balinge komen uit tussen de €925,00 tot €2125,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Balinge (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€775 – €805
25 m2€925 – €1350€1100 – €1525
45 m2€2225 – €2875€2575 – €3225
65 – 70 m2€3750 – €4425€4050 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5675€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave lees je kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Balinge? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Stuifzand, Wanneperveen en Pesse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Midden-Drenthe ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.middendrenthe.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Balinge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het soort installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Balinge, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7938.

Plaats een reactie