Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rogat vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Rogat? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina check je veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rogat!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-rogat-7949

Vloerverwarming laten leggen in Rogat

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, keuken, gang, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rogat op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Meppel en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Rogat

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna vertellen we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Rogat.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Therminon, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rogat

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Rogat

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Rogat.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rogat liggen tussen de €925,00 tot €1925,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allemaal zaken. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rogat (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €805
20 – 25 m2€875 – €1325€1000 – €1550
45 m2€2225 – €2800€2650 – €3275
60 m2€3775 – €4475€4000 – €4875
80 m2 +€5125 – €5725€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rogat? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wanneperveen, Rouveen en Nieuw-Balinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Meppel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.meppel.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Rogat?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rogat, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7949.

Plaats een reactie