Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overdinkel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Overdinkel? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Overdinkel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-overdinkel-7586

Vloerverwarming laten leggen in Overdinkel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, tapijt, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Overdinkel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Losser en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming experts regio Overdinkel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna tref je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Overdinkel.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, Nefit, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Overdinkel

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Overdinkel

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Overdinkel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Overdinkel liggen rond de €1225,00 – €2200,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overdinkel (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€765 – €800
20 – 25 m2€950 – €1350€1100 – €1600
45 m2€2225 – €2800€2525 – €3200
60 m2€3700 – €4500€4200 – €4900
80 m2 +€5100 – €5775€5550 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand vind je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overdinkel? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Deurningen, de Lutte en Bentelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Losser is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelosser.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Overdinkel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overdinkel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7586.

Plaats een reactie