Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergschenhoek vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Bergschenhoek? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform verstrekken we nuttige informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergschenhoek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-bergschenhoek-2661

Vloerverwarming laten leggen in Bergschenhoek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, tegels, parket, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bergschenhoek vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lansingerland en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Bergschenhoek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we meer details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Bergschenhoek.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Bergschenhoek

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bergschenhoek

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bergschenhoek.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergschenhoek variëren tussen de €1000,00 – €2100,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergschenhoek (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €795
20 m2€925 – €1200€1150 – €1650
50 m2€2225 – €2875€2550 – €3200
60 – 65 m2€3850 – €4475€4150 – €4725
80 m2 +€5150 – €5675€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergschenhoek? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Delfgauw, Bleiswijk en Pijnacker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lansingerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.lansingerland.nl). Voor groene producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bergschenhoek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.550 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergschenhoek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2660, 2661, 2662.

Plaats een reactie