Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berkel en Rodenrijs vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Berkel en Rodenrijs? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Berkel en Rodenrijs!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-berkel-en-rodenrijs-2651

Vloerverwarming laten leggen in Berkel en Rodenrijs

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Berkel en Rodenrijs eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Lansingerland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen regio Berkel en Rodenrijs

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming lees je meer details over de relevante systemen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Berkel en Rodenrijs.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Technea0Berkel en Rodenrijs

  Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Berkel en Rodenrijs

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Berkel en Rodenrijs.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Berkel en Rodenrijs liggen op gemiddeld €925,00 tot €1975,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van veel facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berkel en Rodenrijs (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€750 – €795
20 – 25 m2€950 – €1275€1000 – €1550
45 – 50 m2€2250 – €2850€2650 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4500€4100 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5675€5750 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berkel en Rodenrijs? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Pijnacker, Bergschenhoek en Schipluiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Lansingerland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.lansingerland.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Berkel en Rodenrijs?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor 15 m2 tot zo’n €5.200 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het type model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berkel en Rodenrijs, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2650, 2651, 2652.

Plaats een reactie