Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwartsluis vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zwartsluis? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts check je bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Zwartsluis!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-zwartsluis-8064

Vloerverwarming laten leggen in Zwartsluis

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Op die manier weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tapijt, linoleum, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zwartsluis zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Zwartewaterland en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Zwartsluis

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zwartsluis.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zwartsluis

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Zwartsluis

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zwartsluis.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwartsluis liggen rond de €1125,00 tot €2150,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwartsluis (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€770 – €785
25 m2€900 – €1200€1050 – €1500
40 – 50 m2€2325 – €2750€2500 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4450€4200 – €4875
85 – 90 m2€5150 – €5675€5675 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bieden we kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwartsluis? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Laag Zuthem, Belt-Schutsloot en Wittelte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zwartewaterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zwartewaterland.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zwartsluis?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwartsluis, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8064.

Plaats een reactie