Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aarle-Rixtel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Aarle-Rixtel? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform delen we praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aarle-Rixtel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-aarle-rixtel-5735

Vloerverwarming laten leggen in Aarle-Rixtel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In die situatie heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, vinyl, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Aarle-Rixtel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Laarbeek en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Aarle-Rixtel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna delen we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Aarle-Rixtel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Aarle-Rixtel

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aarle-Rixtel

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Aarle-Rixtel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aarle-Rixtel komen uit tussen de €1250,00 – €2050,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aarle-Rixtel (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€760 – €805
25 m2€925 – €1300€1150 – €1525
40 m2€2250 – €2800€2675 – €3225
65 m2€3850 – €4475€4050 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5750€5700 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aarle-Rixtel? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heusden, Lieshout en Ommel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Laarbeek bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.laarbeek.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Aarle-Rixtel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.200 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het type product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aarle-Rixtel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5735.

Plaats een reactie