Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beek en Donk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Beek en Donk? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal check je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beek en Donk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-beek-en-donk-5741

Vloerverwarming laten leggen in Beek en Donk

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, gang, woonkamer, slaapkamer, toilet. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, PVC, linoleum, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Beek en Donk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Laarbeek en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming experts nabij Beek en Donk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Beek en Donk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Beek en Donk

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beek en Donk

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Beek en Donk.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beek en Donk variëren tussen de €975,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beek en Donk (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€770 – €790
20 m2€825 – €1325€975 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2675 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4400€4125 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5775€5675 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna vind je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beek en Donk? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lieshout, Vlierden en Aarle-Rixtel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Laarbeek is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.laarbeek.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beek en Donk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.500 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beek en Donk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5740, 5741.

Plaats een reactie