Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wemeldinge vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Wemeldinge? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vertellen we je veel info over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wemeldinge!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-wemeldinge-4424

Vloerverwarming laten leggen in Wemeldinge

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, linoleum, parket, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wemeldinge op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Kapelle en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Wemeldinge

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bieden we meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wemeldinge.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Wemeldinge

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wemeldinge

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wemeldinge.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wemeldinge komen uit tussen de €1050,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wemeldinge (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€760 – €785
25 m2€825 – €1200€1050 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2775€2650 – €3275
65 m2€3800 – €4350€4175 – €4875
85 m2 +€5250 – €5650€5550 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je in het kort extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wemeldinge? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hansweert, s-Gravenpolder en Kruiningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Kapelle is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.kapelle.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wemeldinge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wemeldinge, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4424.

Plaats een reactie