Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kloetinge vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Kloetinge? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bieden wij alles over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Kloetinge!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kloetinge-4482

Vloerverwarming laten leggen in Kloetinge

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zo weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, tapijt, parket, linoleum, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kloetinge alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Kapelle en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten regio Kloetinge

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Kloetinge.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Technea, Danfoss, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Kloetinge

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kloetinge

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kloetinge.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kloetinge liggen op gemiddeld €1300,00 – €2425,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende weergave vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kloetinge (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€760 – €790
25 m2€925 – €1300€975 – €1475
45 m2€2325 – €2825€2600 – €3325
60 m2€3825 – €4350€4025 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5775€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kloetinge? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kattendijke, Kortgene en s-Heer Hendrikskinderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Kapelle heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.kapelle.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kloetinge?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kloetinge, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4482.

Plaats een reactie