Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nieuw- en Sint Joosland? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij praktische informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw- en Sint Joosland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuw--en-sint-joosland-4341

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw- en Sint Joosland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, keuken, berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, linoleum, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuw- en Sint Joosland vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Middelburg en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming vakmannen regio Nieuw- en Sint Joosland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je meer over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuw- en Sint Joosland.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Nieuw- en Sint Joosland

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuw- en Sint Joosland

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw- en Sint Joosland.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw- en Sint Joosland variëren tussen de €1050,00 – €2000,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw- en Sint Joosland (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€760 – €780
20 m2€800 – €1200€1125 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2800€2650 – €3275
70 m2€3750 – €4450€4025 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5650€5625 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder vind je overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw- en Sint Joosland? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Noordwelle, Arnemuiden en Renesse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Middelburg kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.middelburg.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.700 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw- en Sint Joosland, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4339, 4341.

Plaats een reactie