Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schore vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Schore? Het is een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bekijk je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Schore!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schore-4423

Vloerverwarming laten leggen in Schore

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, tapijt, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Schore op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Kapelle en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts omgeving Schore

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema delen we aanvullende details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schore.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schore

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Schore

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Schore.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schore kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2300,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schore (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€750 – €800
20 – 25 m2€825 – €1225€950 – €1600
50 m2€2200 – €2850€2525 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4475€4100 – €4725
90 m2 +€5100 – €5750€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: sommige vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave bieden we een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schore? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kruiningen, Wemeldinge en Oostdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Kapelle krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.kapelle.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Schore?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.200 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schore, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4423.

Plaats een reactie