Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wapenveld vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Wapenveld? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wapenveld!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-wapenveld-8190

Vloerverwarming laten leggen in Wapenveld

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zo is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, gang, badkamer, toilet, woonkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, linoleum, laminaat, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Wapenveld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heerde en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Wapenveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok tref je meer info over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wapenveld.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Wapenveld

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wapenveld

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wapenveld.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wapenveld variëren tussen de €1100,00 – €2275,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wapenveld (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€755 – €795
25 m2€850 – €1275€1000 – €1600
50 m2€2325 – €2775€2525 – €3400
60 – 70 m2€3775 – €4500€4200 – €4825
85 m2 +€5200 – €5800€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Notitie: meerdere constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wapenveld? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Oene, Vorchten en Emst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Heerde kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heerde.nl). Voor groene energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wapenveld?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 15 m2 oplopend tot €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wapenveld, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8181, 8190, 8191.

Plaats een reactie