Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veessen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Veessen? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Veessen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-veessen-8194

Vloerverwarming laten leggen in Veessen

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, linoleum, vinyl, tegels, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Veessen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail ontvang jij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heerde en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Veessen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna lees je meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Veessen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Veessen

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Veessen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Veessen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veessen variëren tussen de €1225,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veessen (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €785
20 m2€850 – €1275€1025 – €1450
40 m2€2350 – €2900€2550 – €3200
65 m2€3800 – €4500€4175 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5650€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veessen? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Wapenveld, Welsum en Vaassen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerde kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heerde.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Veessen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 m2 tot zo’n €6.400 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veessen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8194.

Plaats een reactie