Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Afferden vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Afferden? Het is een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site vind je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Afferden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-afferden-6654

Vloerverwarming laten leggen in Afferden

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, PVC, tapijt, laminaat, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Afferden zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Druten en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts regio Afferden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Afferden.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Magnum, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Afferden

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Afferden

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Afferden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Afferden liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2425,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Afferden (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€755 – €785
20 – 25 m2€875 – €1225€1075 – €1475
50 m2€2225 – €2900€2700 – €3200
60 m2€3775 – €4350€4075 – €4875
80 m2 +€5250 – €5775€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder vind je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Afferden? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Winssen, Puiflijk en Ewijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Druten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.druten.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Afferden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Afferden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6654.

Plaats een reactie