Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deest vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Deest? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Deest!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-deest-6653

Vloerverwarming laten leggen in Deest

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, toilet, gang, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, vinyl, tapijt, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Deest zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Druten en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts omgeving Deest

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok delen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Deest.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Deest

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Deest

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Deest.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Deest schommelen tussen de €1050,00 tot €1975,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deest (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€765 – €780
20 m2€875 – €1350€1050 – €1600
45 – 50 m2€2325 – €2750€2700 – €3325
65 m2€3825 – €4475€4200 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5750€5550 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deest? Op deze pagina delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Ewijk, Afferden en Batenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Druten bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.druten.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Deest?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deest, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6653.

Plaats een reactie