Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Puiflijk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Puiflijk? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Puiflijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-puiflijk-6655

Vloerverwarming laten leggen in Puiflijk

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, gang, badkamer, toilet, berging / schuur. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Soms kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, PVC, vinyl, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Puiflijk zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Druten en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Puiflijk

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Puiflijk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Puiflijk

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Puiflijk

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Puiflijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een slimme wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Puiflijk liggen rond de €1250,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Puiflijk (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€770 – €785
25 m2€875 – €1225€1050 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2875€2500 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4400€4100 – €4900
80 – 85 m2€5175 – €5675€5700 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Puiflijk? Hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Deest, Boven-Leeuwen en Winssen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Druten kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.druten.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Puiflijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.850 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Puiflijk, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6655.

Plaats een reactie