Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudeschans vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oudeschans? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudeschans!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-oudeschans-9696

Vloerverwarming laten leggen in Oudeschans

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In dat geval is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oudeschans op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerwolde en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Oudeschans

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna tref je meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oudeschans.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Oudeschans

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudeschans

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oudeschans.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudeschans schommelen tussen de €1275,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allemaal facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudeschans (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€750 – €795
20 m2€875 – €1275€950 – €1500
45 m2€2200 – €2775€2625 – €3275
60 – 70 m2€3750 – €4475€4050 – €4750
80 m2 +€5225 – €5650€5525 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna delen we samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudeschans? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bad Nieuweschans, Blijham en Oudezijl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Westerwolde kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westerwolde.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oudeschans?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudeschans, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9696.

Plaats een reactie