Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Swifterbant vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Swifterbant? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Swifterbant!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-swifterbant-8255

Vloerverwarming laten leggen in Swifterbant

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, linoleum, tapijt, tegels, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Swifterbant eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Dronten en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Swifterbant

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we meer over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Swifterbant.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup0Swifterbant

  Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Swifterbant

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Swifterbant.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Swifterbant liggen tussen de €1100,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Swifterbant (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€775 – €795
20 m2€925 – €1250€1125 – €1575
40 m2€2200 – €2750€2625 – €3275
60 – 70 m2€3700 – €4350€4175 – €4800
85 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Flevoland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Swifterbant? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Welsum, Biddinghuizen en Veessen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dronten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dronten.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Swifterbant?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Swifterbant, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8255.

Plaats een reactie