Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlierden vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vlierden? Dit is een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vlierden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vlierden-5756

Vloerverwarming laten leggen in Vlierden

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In dat geval weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, parket, tapijt, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Vlierden vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Deurne en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Vlierden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok lees je meer info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Vlierden.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Remeha, ATAG, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Vlierden

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Vlierden

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vlierden.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlierden schommelen tussen de €1100,00 tot €1975,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlierden (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€750 – €810
25 m2€925 – €1250€1000 – €1625
45 m2€2325 – €2875€2675 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4425€4025 – €4800
85 m2 +€5200 – €5675€5575 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Notitie: enkele constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlierden? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Mariahout, Liessel en Lieshout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Deurne kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.deurne.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vlierden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlierden, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5756.

Plaats een reactie