Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vierhouten vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Vierhouten? Het is een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform ontdek je veel info over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vierhouten!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-vierhouten-8076

Vloerverwarming laten leggen in Vierhouten

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, parket, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vierhouten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Nunspeet en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten regio Vierhouten

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder bekijk je handige informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Vierhouten.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss0Vierhouten

  Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Vierhouten

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vierhouten.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vierhouten liggen tussen de €1200,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vierhouten (update vrijdag, 12 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €790
25 m2€925 – €1225€1050 – €1450
50 m2€2275 – €2750€2500 – €3325
65 – 70 m2€3800 – €4400€4200 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5775€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok tref je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vierhouten? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Belt-Schutsloot, Hulshorst en Zwartsluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Nunspeet is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.nunspeet.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Vierhouten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €775 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vierhouten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8076.

Plaats een reactie