Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neerkant vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Neerkant? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neerkant!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-neerkant-5758

Vloerverwarming laten leggen in Neerkant

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neerkant alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Deurne en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Neerkant

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds populairder. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Neerkant.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Neerkant

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Neerkant

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Neerkant.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Neerkant komen uit tussen de €975,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die de prijzen bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neerkant (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1225€1100 – €1600
40 m2€2275 – €2800€2625 – €3300
70 m2€3850 – €4475€4075 – €4900
80 m2 +€5125 – €5725€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neerkant? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vlierden, Helenaveen en Beek en Donk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Deurne kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.deurne.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Neerkant?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neerkant, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5758.

Plaats een reactie