Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Empe vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Empe? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform delen we alles over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Empe!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-empe-7399

Vloerverwarming laten leggen in Empe

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In dat geval mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, toilet, badkamer, keuken, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, parket, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Empe zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Brummen en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Empe

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok check je nuttige informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Empe.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Empe

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Empe

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Empe.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Empe liggen tussen de €950,00 tot €1850,00. De precieze kosten hangen af van allerlei onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Empe (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1325€1150 – €1500
45 m2€2225 – €2825€2700 – €3350
60 – 70 m2€3825 – €4500€4025 – €4850
90 m2 +€5250 – €5725€5625 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Let op: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Empe? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Terwolde, Colmschate en Teuge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Brummen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Empe?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor 10 m2 tot wel €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Empe, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7399.

Plaats een reactie