Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leuvenheim vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Leuvenheim? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts lees je bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leuvenheim!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-leuvenheim-6974

Vloerverwarming laten leggen in Leuvenheim

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, parket, laminaat, tegels, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Leuvenheim eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Brummen en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Leuvenheim

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Leuvenheim.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Leuvenheim

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Leuvenheim

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leuvenheim.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leuvenheim variëren tussen de €1075,00 tot €2075,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leuvenheim (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €800
20 – 25 m2€950 – €1250€1100 – €1650
40 – 45 m2€2325 – €2825€2675 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4425€4200 – €4850
80 m2 +€5200 – €5750€5650 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: sommige soorten werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leuvenheim? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Eerbeek, Tonden en Laag-Soeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Brummen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Leuvenheim?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leuvenheim, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6974.

Plaats een reactie