Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tonden vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Tonden? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tonden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-tonden-6975

Vloerverwarming laten leggen in Tonden

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, vinyl, tegels, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Tonden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Brummen en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Tonden

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we handige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tonden.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Magnum, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Tonden

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Tonden

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Tonden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een innovatieve manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tonden liggen op gemiddeld €1300,00 tot €1875,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tonden (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€760 – €795
20 m2€825 – €1275€1050 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2750€2575 – €3200
60 – 70 m2€3800 – €4425€4200 – €4825
80 – 85 m2€5100 – €5650€5500 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bekijk je samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tonden? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hall, Angerlo en Eerbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Brummen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tonden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tonden, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6975.

Plaats een reactie