Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hall vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Hall? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we veel info over de bekendste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hall!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hall-6964

Vloerverwarming laten leggen in Hall

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare types zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, tapijt, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hall zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Brummen en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts regio Hall

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het volgende schema check je details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hall.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hall

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hall

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hall.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hall komen uit tussen de €1275,00 – €2300,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hall (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €785
20 – 25 m2€800 – €1250€1100 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2900€2700 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4400€4000 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5675€5625 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand vind je in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hall? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Laag-Soeren, Leuvenheim en Spankeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Brummen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hall?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.450 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hall, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6964.

Plaats een reactie