Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eerbeek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Eerbeek? Het is een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vind je veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Eerbeek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-eerbeek-6961

Vloerverwarming laten leggen in Eerbeek

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zodoende ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, parket, linoleum, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Eerbeek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Brummen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming experts regio Eerbeek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Eerbeek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Eerbeek

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Eerbeek

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eerbeek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eerbeek komen uit tussen de €1025,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eerbeek (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€755 – €785
25 m2€850 – €1250€1100 – €1500
40 m2€2200 – €2775€2525 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4475€4100 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5800€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bieden we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eerbeek? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Spankeren, Hall en Ellecom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Brummen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.brummen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Eerbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.000 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eerbeek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6960, 6961.

Plaats een reactie