Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bennebroek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Bennebroek? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vind je handige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bennebroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-bennebroek-2121

Vloerverwarming laten leggen in Bennebroek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerafwerking als tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bennebroek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bloemendaal en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Bennebroek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze komt tot stand door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. Hieronder bekijk je informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Bennebroek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bennebroek

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Bennebroek

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bennebroek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bennebroek variëren tussen de €950,00 tot €2050,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bennebroek (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €785
25 m2€850 – €1200€1025 – €1575
45 m2€2300 – €2750€2575 – €3375
65 m2€3700 – €4450€4125 – €4700
90 m2 +€5150 – €5675€5600 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse vloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok check je overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bennebroek? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Vogelenzang, Hoofddorp en Aerdenhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bloemendaal ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bloemendaal.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bennebroek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bennebroek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2120, 2121.

Plaats een reactie