Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aerdenhout vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Aerdenhout? Dit is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal delen we veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Aerdenhout!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-aerdenhout-2111

Vloerverwarming laten leggen in Aerdenhout

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, laminaat, PVC, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Aerdenhout vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bloemendaal en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts nabij Aerdenhout

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Aerdenhout.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Aerdenhout

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Aerdenhout

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Aerdenhout.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aerdenhout liggen op gemiddeld €1050,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aerdenhout (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€750 – €790
20 m2€900 – €1350€975 – €1575
45 – 50 m2€2225 – €2850€2525 – €3350
65 m2€3700 – €4375€4025 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5700€5625 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema lees je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aerdenhout? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Santpoort-Noord, Vogelenzang en Spaarnwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bloemendaal bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bloemendaal.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Aerdenhout?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor 15 m2 oplopend tot €6.450 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aerdenhout, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2110, 2111, 2114.

Plaats een reactie