Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overveen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Overveen? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vertellen we je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overveen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-overveen-2015

Vloerverwarming laten leggen in Overveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In die situatie weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, parket, tapijt, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Overveen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bloemendaal en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Overveen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we meer details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Overveen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Overveen

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Overveen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Overveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overveen komen uit tussen de €975,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overveen (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€775 – €790
20 – 25 m2€925 – €1275€1050 – €1650
45 m2€2325 – €2825€2700 – €3275
60 m2€3750 – €4350€4000 – €4800
85 m2 +€5225 – €5750€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna lees je in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overveen? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Driehuis, Spaarndam en Velsen-Zuid.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bloemendaal heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bloemendaal.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Overveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overveen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2014, 2015, 2050, 2051.

Plaats een reactie