Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Genemuiden vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Genemuiden? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bieden wij praktische informatie over de diverse typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Genemuiden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-genemuiden-8281

Vloerverwarming laten leggen in Genemuiden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In die situatie is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een betonvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, parket, linoleum, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Genemuiden vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zwartewaterland en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming specialisten regio Genemuiden

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets vind je informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Genemuiden.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, Technea, WTH0Genemuiden

  Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Genemuiden

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Genemuiden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Genemuiden liggen tussen de €1025,00 tot €2100,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Genemuiden (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1325€1125 – €1475
50 m2€2275 – €2775€2700 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4450€4025 – €4900
85 – 90 m2€5200 – €5700€5725 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Genemuiden? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Grafhorst, Mastenbroek en Zalk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zwartewaterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zwartewaterland.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Genemuiden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 10 m2 oplopend tot €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Genemuiden, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8280, 8281, 8291.

Plaats een reactie