Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nuland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Nuland? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten lees je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nuland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nuland-5391

Vloerverwarming laten leggen in Nuland

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, parket, linoleum, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nuland alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in s-Hertogenbosch en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs regio Nuland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nuland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Danfoss, Magnum, Technea0Nuland

  Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nuland

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nuland.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nuland liggen rond de €1225,00 tot €2025,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nuland (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€750 – €810
20 – 25 m2€950 – €1225€975 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2850€2700 – €3225
60 m2€3800 – €4475€4150 – €4775
80 m2 +€5225 – €5750€5600 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nuland? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Geffen, Oijen en Haren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente s-Hertogenbosch is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.s-hertogenbosch.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nuland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nuland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5390, 5391, 5392.

Plaats een reactie