Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Casteren vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Casteren? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je handige informatie over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Casteren!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-casteren-5529

Vloerverwarming laten leggen in Casteren

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, gang, berging / schuur, badkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Casteren op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Bladel en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming vakmannen regio Casteren

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna vind je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Casteren.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Casteren

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Casteren

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Casteren.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Casteren variëren tussen de €975,00 – €1875,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Casteren (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€770 – €810
25 m2€925 – €1200€975 – €1575
45 m2€2350 – €2900€2550 – €3400
60 – 65 m2€3750 – €4375€4075 – €4825
80 – 85 m2€5100 – €5725€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Casteren? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hapert, Netersel en Duizel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bladel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bladel.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Casteren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Casteren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5529.

Plaats een reactie