Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Netersel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Netersel? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal vertellen we je praktische informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Netersel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-netersel-5534

Vloerverwarming laten leggen in Netersel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zodoende weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, PVC, tapijt, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Netersel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bladel en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts regio Netersel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets vertellen we informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Netersel.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, AWB, Intergas, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Warmup0Netersel

  De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Netersel

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Netersel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Netersel kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2400,00. De definitieve prijzen komen tot stand door veel zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Netersel (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€770 – €800
20 – 25 m2€825 – €1275€1150 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2825€2550 – €3250
65 – 70 m2€3800 – €4375€4200 – €4875
90 m2 +€5100 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Netersel? Hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoogeloon, Reusel en Hapert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bladel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bladel.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Netersel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het type systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Netersel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5534.

Plaats een reactie