Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogeloon vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hoogeloon? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts verstrekken we nuttige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogeloon!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hoogeloon-5528

Vloerverwarming laten leggen in Hoogeloon

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, keuken. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, linoleum, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hoogeloon alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bladel en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Hoogeloon

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hoogeloon.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hoogeloon

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hoogeloon

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogeloon.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogeloon schommelen tussen de €1100,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogeloon (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€760 – €810
20 – 25 m2€925 – €1225€1100 – €1500
50 m2€2325 – €2900€2650 – €3275
70 m2€3775 – €4475€4000 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5650€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogeloon? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Duizel, Casteren en Steensel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bladel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bladel.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoogeloon?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogeloon, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5528.

Plaats een reactie