Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerhoven vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Westerhoven? Het is een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je veel info over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westerhoven!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-westerhoven-5563

Vloerverwarming laten leggen in Westerhoven

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, keuken, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, parket, vinyl, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Westerhoven zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bergeijk en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Westerhoven

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema delen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Westerhoven.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Therminon, Magnum, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Westerhoven

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Westerhoven

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Westerhoven.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerhoven variëren tussen de €1200,00 tot €1875,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerhoven (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€755 – €800
25 m2€850 – €1225€975 – €1575
45 m2€2350 – €2875€2650 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4450€4075 – €4875
85 m2 +€5100 – €5775€5650 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerhoven? Hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Reusel, Luyksgestel en Netersel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergeijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergeijk.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westerhoven?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor 15 m2 tot zeker €6.350 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste product, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerhoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5563.

Plaats een reactie