Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nuenen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Nuenen? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten ontdek je alles over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nuenen!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-nuenen-5671

Vloerverwarming laten leggen in Nuenen

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In die situatie weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, badkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tapijt, PVC, vinyl, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Nuenen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Nuenen, Gerwen en Nederwetten en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts omgeving Nuenen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok bieden we meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nuenen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nuenen

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nuenen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nuenen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nuenen liggen op gemiddeld €1025,00 – €2200,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nuenen (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€760 – €780
25 m2€875 – €1325€975 – €1625
40 – 45 m2€2275 – €2875€2625 – €3350
70 m2€3775 – €4475€4025 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5775€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nuenen? In het onderstaande overzicht bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Leende, Lierop en Heeze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nuenen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nuenen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor 10 m2 tot wel €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nuenen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5670, 5671, 5672, 5673, 5674.

Plaats een reactie