Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Castelre vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Castelre? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Castelre!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-castelre-5114

Vloerverwarming laten leggen in Castelre

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, tegels, tapijt, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Castelre op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Baarle-Nassau en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Castelre

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bekijk je meer informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds populairder. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Castelre.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Nefit, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon, Technea, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Castelre

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Castelre

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Castelre.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een slimme wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Castelre kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2375,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere onderdelen. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Castelre (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€765 – €805
20 m2€925 – €1300€1100 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2900€2700 – €3275
70 m2€3850 – €4500€4200 – €4775
80 m2 +€5125 – €5675€5600 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Castelre? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in s Gravenmoer, Rijen en Hulsel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Baarle-Nassau bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.baarle-nassau.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Castelre?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Castelre, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5114.

Plaats een reactie