Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heusden vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heusden? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vertellen we je bruikbare informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Heusden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-heusden-5725

Vloerverwarming laten leggen in Heusden

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, laminaat, linoleum, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heusden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Asten en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Heusden

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. Hieronder delen we meer uitleg over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heusden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Heusden

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Heusden

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heusden.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heusden liggen op gemiddeld €1275,00 – €2300,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heusden (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€750 – €785
20 – 25 m2€800 – €1350€1050 – €1525
45 m2€2300 – €2750€2675 – €3200
60 – 70 m2€3725 – €4400€4025 – €4775
90 m2 +€5125 – €5650€5700 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: enkele constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heusden? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Lierop, Mierlo en Nuenen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Asten krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.asten.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heusden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 10-15 m2 tot wel €6.300 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heusden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5725.

Plaats een reactie