Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hooglanderveen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hooglanderveen? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hooglanderveen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hooglanderveen-3829

Vloerverwarming laten leggen in Hooglanderveen

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, linoleum, PVC, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hooglanderveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Amersfoort en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts omgeving Hooglanderveen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets lees je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hooglanderveen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hooglanderveen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Hooglanderveen

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hooglanderveen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hooglanderveen komen uit tussen de €1100,00 tot €2400,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende zaken. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hooglanderveen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€760 – €800
25 m2€800 – €1350€1125 – €1600
40 m2€2350 – €2900€2650 – €3300
70 m2€3825 – €4375€4100 – €4800
85 m2 +€5150 – €5650€5675 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hooglanderveen? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in De Glind, Stoutenburg en Achterveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Amersfoort krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.amersfoort.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hooglanderveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hooglanderveen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3819, 3829.

Plaats een reactie