Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stoutenburg Noord vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Stoutenburg Noord? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Stoutenburg Noord!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-stoutenburg-noord-3836

Vloerverwarming laten leggen in Stoutenburg Noord

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zo weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, badkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stoutenburg Noord op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Amersfoort en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Stoutenburg Noord

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Stoutenburg Noord.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Stoutenburg Noord

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Stoutenburg Noord

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Stoutenburg Noord.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stoutenburg Noord komen uit tussen de €1025,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stoutenburg Noord (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €795
20 – 25 m2€825 – €1275€975 – €1550
50 m2€2325 – €2850€2650 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4400€4125 – €4725
85 – 90 m2€5200 – €5675€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna delen we overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stoutenburg Noord? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Hooglanderveen, Hierden en Hoogland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Amersfoort is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.amersfoort.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Stoutenburg Noord?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stoutenburg Noord, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3836.

Plaats een reactie