Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogland vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hoogland? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bekijk je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hoogland-3828

Vloerverwarming laten leggen in Hoogland

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met die beslissing ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, linoleum, laminaat, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Hoogland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Amersfoort en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installateurs nabij Hoogland

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hoogland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoogland

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Hoogland

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogland.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een duurzame manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogland liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2325,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogland (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€775 – €810
20 – 25 m2€800 – €1225€1125 – €1650
40 – 45 m2€2200 – €2850€2700 – €3275
60 m2€3800 – €4400€4150 – €4725
80 m2 +€5225 – €5650€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogland? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Achterveld, Hooglanderveen en Zwartebroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Amersfoort ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.amersfoort.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoogland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3828.

Plaats een reactie