Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerjansdam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Heerjansdam? Dit is een slim verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts lees je bruikbare informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heerjansdam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-heerjansdam-2995

Vloerverwarming laten leggen in Heerjansdam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, parket, laminaat, tegels, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Heerjansdam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zwijndrecht en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten nabij Heerjansdam

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Heerjansdam.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Heerjansdam

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heerjansdam

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heerjansdam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerjansdam komen uit tussen de €1050,00 tot €2150,00. De precieze kosten hangen af van velerlei zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerjansdam (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€775 – €795
25 m2€850 – €1325€1050 – €1625
45 – 50 m2€2350 – €2750€2650 – €3200
60 m2€3775 – €4375€4000 – €4700
90 m2 +€5175 – €5650€5550 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: sommige soorten geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok check je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerjansdam? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ottoland, Hoek van Holland en Brandwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Zwijndrecht heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zwijndrecht.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heerjansdam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 15 m2 tot zo’n €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerjansdam, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2995.

Plaats een reactie