Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hasselt vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Hasselt? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hasselt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hasselt-8061

Vloerverwarming laten leggen in Hasselt

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zo weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, gang. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, tegels, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hasselt eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zwartewaterland en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten regio Hasselt

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna check je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds populairder. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hasselt.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Magnum, WTH, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Hasselt

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hasselt

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hasselt.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hasselt liggen tussen de €1125,00 tot €2350,00. Goede prijsindicaties hangen af van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hasselt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €810
20 – 25 m2€875 – €1250€975 – €1550
50 m2€2300 – €2800€2525 – €3300
65 – 70 m2€3775 – €4400€4200 – €4775
80 m2 +€5100 – €5800€5700 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: diverse types werken minder goed. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hasselt? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Wittelte, Zwartsluis en Geeuwenbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Zwartewaterland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zwartewaterland.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hasselt?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hasselt, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8060, 8061.

Plaats een reactie