Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Liempde vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Liempde? Het gaat om een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts verstrekken we nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Liempde!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-liempde-5298

Vloerverwarming laten leggen in Liempde

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Liempde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Boxtel en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Liempde

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder lees je meer info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Liempde.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Liempde

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Liempde

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Liempde.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Liempde kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2325,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Liempde (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€750 – €795
20 m2€950 – €1275€1125 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2800€2500 – €3225
65 m2€3750 – €4475€4150 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5775€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder check je samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Liempde? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Gemonde, Zuilichem en Den Dungen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Boxtel is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.boxtel.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Liempde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.075 voor 10 m2 tot zo’n €6.400 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Liempde, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5298.

Plaats een reactie