Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Esch vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Esch? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website ontdek je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Esch!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-esch-5296

Vloerverwarming laten leggen in Esch

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, tapijt, parket, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Esch vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Boxtel en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten nabij Esch

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming lees je informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Esch.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Esch

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Esch

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Esch.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Esch liggen rond de €1250,00 tot €1900,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Esch (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€750 – €805
20 m2€800 – €1350€1125 – €1550
50 m2€2200 – €2775€2575 – €3275
60 – 65 m2€3725 – €4375€4025 – €4900
80 – 90 m2€5175 – €5725€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Notitie: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Esch? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Den Dungen, Liempde en Helvoirt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Boxtel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haaren.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Esch?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Esch, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5296.

Plaats een reactie